Hogere omzet en prijsstijging in Q1 voor Akzo Nobel

Hogere omzet en prijsstijging in Q1 voor Akzo Nobel

De omzet van Akzo Nobel is in het eerste kwartaal van dit jaar met 12 procent gestegen tot 2,5 miljard euro. De lakleverancier verhoogde de prijzen met 17 procent vanwege de gestegen grondstofprijzen.

Het totale verkoopvolume daalde met 7 procent, ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaarDe prijsstijging is, volgens het concern, het gevolg van een stijging van kosten voor grondstoffen en transport. Thierry Vanlancker, ceo van Akzo Nobel,  spreekt over een ongekende kosteninflatie. “We hebben wederom goede vooruitgang geboekt met sterke omzetgroei zowel in onze verf- als coatingsactiviteiten in het eerste kwartaal. Dankzij onze krachtige prijsinitiatieven lopen we in de pas met de ongekende variabele kosteninflatie die onze industrie dit kwartaal raakte.”  Over 2021 zag het concern zijn omzet met 12 procent stijgen tot 9,6 miljard euro.

AkzoNobel laat verder weten dat het overgrote deel van de coatingsactiviteiten in Rusland inmiddels is stilgelegd. Het bedrijf verwacht dat meer Russische activiteiten de komende maanden stil kunnen vallen, vooral vanwege de problemen met de aanvoer van grondstoffen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.