Het belangrijkste onderdeel van je auto: de accu (Advertorial)

Het belangrijkste onderdeel van je auto: de accu (Advertorial)

Een auto accu is een belangrijk onderdeel van je auto. Zo zorgt de accu er bijvoorbeeld voor dat de autolampen het doen en dat de auto überhaupt kan starten. Ook het luisteren naar de radio is mogelijk dankzij de accu. De auto accu moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. Dat kun je bij een garage laten doen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen.

Zelf de accu vervangen
Zelf de accu vervangen levert een mooie besparing in de kosten op. Toch is het wel een klus waarbij je verstand van zaken moet hebben. De accu vervangen is immers een klus die niet geheel zonder gevaren is. Zo is het in ieder geval al erg belangrijk dat er geen spanning op het circuit is en moet je nooit boven een accu gaan hangen als je de accu test, gebruikt of laadt. Daarnaast is het belangrijk om ook eerst de dynamo te testen, voordat je de nieuwe accu gaat monteren. De laadspanning van de dynamo moet altijd tussen de 13,8 en 14,4 volt zijn. Wanneer dat niet het geval is, is het ook belangrijk om je dynamo te vervangen. Het is raadzaam om bij elke vorm van twijfel over het vervangen van een dynamo en/of accu een professional in te schakelen.

Vaker versleten accu’s in de winter
Een accu heeft doorgaans een levensduur van zo’n vier tot zes jaar. Wanneer je al wat langer een auto in je bezit hebt, is de kans groot dat je al vaker hebt meegemaakt dat de accu het opeens niet meer deed. Grote kans dat dat meestal gebeurde tijdens de winterperiode. De reden hiervoor is dat de accu bij lagere temperaturen al minder capaciteit heeft. Als de buitentemperatuur onder het vriespunt komt, kan de spanningsbron nog maar twee derde van zijn capaciteit leveren. Wanneer de accu dan al wat versleten was, waren de lage temperaturen doorslaggevend om de accu volledig uit te schakelen.

Welke accu heb je nodig?
Wil je weten welke accu je nodig hebt voor jouw auto? Dan is het belangrijk om goed naar de afmetingen van de accu te kijken. Ook zijn niet alle accu’s geschikt voor start-stopsystemen. Let daar dus goed op. Kom er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.