Hertz vraagt financiers om uitstel van betaling

Verhuurmaatschappij Hertz heeft haar financiers gevraagd om uitstel van betaling te krijgen. Dit meldt Automotive Management.

Betalingsverplichtingen
Het bedrijf kon de betalingsverplichtingen voor april niet voldoen en zou volgens de Wall Street Journal zelfs een faillissementsaanvraag voorbereiden. Houden de financiers het bedrijf aan de betalingen die uiterlijk 4 mei zouden moeten zijn voldaan, dan heeft dat een ‘verstrekkende negatieve impact’ op de bedrijfsvoering, waarschuwde Hertz vorige week.
Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal is een faillissement aanstaande als de kredietverstrekkers niet akkoord gaan met een betalingsregeling.

Corona
Hertz is net als andere grote verhuurbedrijven zwaar getroffen door diverse internationale lockdowns en reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus. Henk van den Helder, general manager van Hertz Benelux, meldt dat dankzij het zogenoemde defleeten in de Benelux de kosten flink zijn gereduceerd. “We zien ook langzaam weer wat meer verhuurbewegingen. We hebben er vertrouwen in dat het moederbedrijf er alles aan doet om uit de situatie te komen.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.