Hertz tijdelijk gered van faillissement

Hertz tijdelijk gered van faillissement

Hertz krijgt uitstel van betaling tot 22 mei om met een nieuw financieringsplan te komen dat het bedrijf door de Coronacrisis moet helpen. Daarmee is het bedrijf tijdelijk gered van een faillissement, zo meldt persbureau Reuters.

Betalingsregeling
Volgens Reuters heeft het bedrijf een tijdelijke betalingsregeling getroffen met een aantal van zijn financiers. Zij hebben de deadline voor betaling vooruit geschoven naar 22 mei. Dat moet extra tijd bieden om voor de belangrijkste stakeholders met een nieuw financieringsplan te komen om daarmee een mogelijk faillissement te voorkomen. Het financieringsplan moet zorgren voor een nieuwe strategie die rekening houdt met de economische impact van de COVID-19 pandemie en de behoefte aan cash.

Deadline
De eerdere deadline was op 4 mei, nadat de financiers op 27 april zouden worden betaald. De grootste aandeelhouder van Hertz is Carl Icahn, die volgens Reuters op 11 maart 39,8% van de aandelen in handen had.

Vorige maand heeft Hertz 10.000 van zijn werknemers in Noord-Amerika ontslagen. Tot die tijd bedroeg het totale werknemersbestand 38.000.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.