Herstelketen 123Ruit sluit aan bij keurmerk Qualified Modern Car Repair
Wilma Dijkema, bestuurslid van herstelketen 123Ruit. (Foto: 123Ruit)

Herstelketen 123Ruit sluit aan bij keurmerk Qualified Modern Car Repair

Het landelijke netwerk 123Ruit heeft zich aangesloten bij het keurmerk Qualified Modern Car Repair. Bij het glasherstelnetwerk zijn ruim 50 onafhankelijke ruitherstellers aangesloten. De formule is de eerste keten die zich heeft aangesloten bij het keurmerk, dat twee weken geleden van start is gegaan. Dat maakt het keurmerk bekend.

De aansluiting tot het keurmerk bied diverse voordelen, vertelt bestuurslid Wilma Dijkema van 123Ruit en mede-eigenaar van een ruitherstelbedrijf Dijkema’s Autoglas. “De eisen van het keurmerk sluiten aan bij wat leasemaatschappijen, fleetowners, opdrachtgevers en de consument belangrijk vinden. Daarnaast wordt het door een externe blik sneller duidelijk waarin wij ons als keten verder in kunnen ontwikkelen”, stelt Dijkema.

Zelfstandig

De vestigingen van het netwerk worden getoetst op elementen zoals opleiding, training, equipment, data, kalibratie en connectiviteit. Naast de techniek wordt er ook aandacht besteedt aan hospitality, zoals een nette receptie en parkeergelegenheid voor bezoekers. 123Ruit bestaat sinds 2017 en bestaat uit een netwerk van zelfstandige ruitherstelbedrijven. Het netwerk is ook aangesloten bij de ADAS Alliantie.

Het keurmerk Qualified Modern Car Repair heeft als doel dit jaar honderd glasherstelbedrijven aan te sluiten, zo laat Harry Filon, bestuurslid van Stichting Duurzaam Repareren, weten. Naast schadeherstelbedrijven richt het keurmerk zich ook op universele autobedrijven, zegt Filon. “We zien met name grote belangstelling bij ex-dealers. Nu de importeurs het aantal dealers terugbrengt, zoals bijvoorbeeld Stellantis die de contracten van zijn dealers heeft opgezegd, zijn deze bedrijven ineens ‘universeel’ garagebedrijf. Het zijn bedrijven die zich willen onderscheiden van het gemiddelde universele bedrijf en dat kan via ons keurmerk.”

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.