Henk Schravemade nieuwe voorzitter ADAS Alliantie

Henk Schravemade nieuwe voorzitter ADAS Alliantie

Henk Schravemade volgt Paul Molenaar op als voorzitter van de ADAS Alliantie. Molenaar gaat zich meer bezighouden met in- en externe communicatie.

Schravemade was eerder betrokken bij onder andere het MONO Convenant en TeamAlert, waar hij directeur-bestuurder van was. Naast zijn voorzitterschap van de ADAS Alliantie is Schravemade momenteel zelfstandig ondernemer in duurzame en veilige mobiliteit. 

Meer regie voeren

Er wordt door het ADAS Kernteam gewerkt aan diverse projecten waaronder het ADAS Woordenboek, de monitoring van de penetratie en het veilig gebruik van ADAS, de kalibratie van ADAS en aandacht voor ADAS in opleidingen. Volgens Schravemade is er veel werk aan de winkel. “Dat betekent voorlichten, trainen, adviseren, overleggen en richtlijnen opstellen. Ik wil daarbij het potentieel van de 63 alliantie-deelnemers beter benutten. We moeten het samen doen.” 

Veel deelnemende organisaties zijn volgens de Alliantie druk bezig met diverse acties die de doelstelling ondersteunen. “De ADAS Alliantie wil daarbij graag meer regie voeren en die acties zo goed mogelijk coördineren”, aldus Schravemade. “Een belangrijke mijlpaal is dat alle nieuw geïntroduceerde personenauto’s vanaf juli 2022 en alle verkochte personenauto’s vanaf juli 2024 voorzien moeten zijn van een aantal ADAS systemen waaronder een intelligente snelheidsassistent en een autonoom noodremsysteem.”

ADAS veilig gebruiken

Schravemade stelt dat nog steeds niet iedere automobilist precies weet wat voor ADAS systemen in zijn auto zitten, of ze correct werken en wat hij ervan kan verwachten. “Die vragen moeten sowieso beantwoord worden voordat de bestuurder de systemen veilig kan gebruiken.” Inmiddels is hiervoor door het ADAS Kernteam een publiekscampagne ontwikkeld om de bewustwording verder te vergroten. De campagne gaat binnenkort van start.

Het ADAS Kernteam bestaat uit vertegenwoordigers van ANWB, Aon, Bovag, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAI Vereniging, RDW, Verbond van Verzekeraars en VNA. De ADAS Alliantie is opgericht in juni 2019 met het opstellen van een gezamenlijk convenant dat door 63 publieke en private organisaties ondertekend is. 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.