Helft Nederlanders positief over rijgedragverzekering

Helft Nederlanders positief over rijgedragverzekering

IndependerDeze week publiceerde Deloitte Digital een onderzoek naar de bereidheid van consumenten om digitale verzekeringsdiensten af te nemen. Dit meldt Independer.nl.

Beloning
Van de ruim 900 onderzochte consumenten, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders positief is over verzekeringsproducten die zijn gebaseerd op gebruik en gedrag. 65% van de ondervraagden is zelfs bereid om zo’n verzekering af te sluiten als daar een beloning tegenover staat.

Rijgedrag
Volgens Independer is een rijgedragverzekering een voorbeeld van een verzekeringsproduct dat gebaseerd is op gedrag. Het rijgedrag wordt gemeten met een app op de smartphone of een OBD-stekker in de auto. Hiermee wordt onder andere geregistreerd hoe snel een automobilist optrekt, remt, of zich aan de snelheid houdt en waar en wanneer hij rijdt. Op basis daarvan krijg hij korting of een toeslag op je premie.

Steeds meer verzekeraars brengen een rijgedragverzekering op de markt. Een rijgedragverzekering van het eerste uur is Whoosz, een initiatief van verzekeraar Turien & Co. Ook zijn er Fairzekering en Voorop. Recentelijk heeft ook Achmea bekend gemaakt zich als grootste autoverzekeraar te gaan mengen in dit segment.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.