Meerderheid vakantiegangers kiest voor de auto
6 op de 10 vakantiegangers gaat met de auto.

Meerderheid vakantiegangers kiest voor de auto

Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlanders die met vakantie naar het buitenland gaat, kiest hierbij voor een autovakantie. De belangrijkste reden hiervoor is flexibiliteit bij veranderende coronamaatregelen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Corona heeft een behoorlijke impact op zowel de keuze van zomervakantieland als van het vervoermiddel. Zo zegt bijna de helft (49 procent) van de mensen die deze zomer met de auto op buitenlandvakantie gaan, te kiezen voor dit vervoermiddel vanwege de flexibiliteit bij veranderende coronamaatregelen. Reisverzekeringsexpert Bas Knopperts van Independer: “Wij horen dat veel mensen kiezen voor een autovakantie in plaats van een vliegreis. Je kunt dan sneller schakelen als de kleurcode van een land naar oranje of rood gaat. Daarnaast zien we dat mensen zich dit jaar extra goed verzekeren. De vraag naar reisverzekeringen is bij ons met 400 procent toegenomen ten opzichte van  vorig jaar. En ook deze maand ligt de vraag hoger dan in juni 2019, toen er nog geen sprake was van corona.”

De auto is dit jaar het meest gewilde vervoermiddel voor mensen die de grens overgaan voor de zomervakantie. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 56 procent van hen vooral met de auto reist. Het grootste deel van de vakantiegangers (57 procent) kiest dit jaar voor Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Ook heeft corona invloed op de keuze om wel of geen buitenlandvakantie te boeken. 41 procent van de mensen die de zomervakantie heeft geboekt – of nog wil boeken – kiest momenteel voor een vakantie in eigen land. 63 procent van hen maakt die keus vanwege onzekerheid rondom corona. Opvallend is dat vrouwen in deze groep het corona-argument (met 72 procent) vaker naar voren brengen – als reden voor een vakantie in eigen land – dan mannen (met 53 procent).

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.