Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

50 procent van de Nederlanders is niet op de hoogte van het eigen risico van hun autoverzekering. Dit zegt vergelijkingssite Autoverzekering.nl naar aanleiding van onderzoek.

Zelf kiezen
Van jongvolwassenen (18-34 jaar) zegt bijna 70 procent niet te weten of zij eigen risico bij hun autoverzekering hebben. Daarnaast denkt 50% van de Nederlanders, al dan niet tegen extra kosten, zelf een garage te mogen kiezen om schade te laten herstellen, terwijl de meeste autoverzekeraars hierover eisen heeft opgenomen in hun polisvoorwaarden waardoor klanten vaak gebonden zijn aan gecontracteerde schadeherstelbedrijven. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, want een kwart (25%) van de ondervraagden heeft geen idee of zij zelf een schadeherstelbedrijf mogen kiezen om hun auto te laten repareren.

Pechhulp
Wel vindt meer dan de helft van de Nederlanders het belangrijk dat hun verzekering hulp bij pech dekt, zowel in binnen- als buitenland. Bij schade buiten Nederland vindt een kleine 70 procent het belangrijk dat hun autoverzekering vervangend vervoer dekt of dat zij in ieder geval hun terugreis vanuit het buitenland vergoed krijgen door hun autoverzekeraar.

Dit bericht heeft één reactie

  1. jaap

    Macht van de verzekeraars om altijd met kleine lettertjes te werken en onduidelijk te zijn,deze enquete geeft aan dat de focwa campagnes hier op gericht moeten zijn en de consument hiermede te adviseren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.