Han ten Broeke nieuwe algemeen voorzitter van Bovag

Han ten Broeke nieuwe algemeen voorzitter van Bovag

Han ten Broeke (51) is door de ledenraad van Bovag op 24 maart 2020 unaniem benoemd tot algemeen voorzitter van Bovag voor een periode van vier jaar. Dit meldt de belangenorganisatie.

Voorgedragen
Ten Broeke werd voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en verenigingsbestuur. Hij zat twaalf jaar voor de VVD in de Tweede Kamer. In 2018 startte hij in de directie van het Haagse Centrum voor Strategische Studies en was een veelgevraagd commentator inzake buitenlandbeleid en internationale vraagstukken. Deze werkzaamheden zal Ten Broeke blijven uitvoeren, naast zijn werk voor Bovag.

Crisis
Volgens Ten Broeke zijn elektrificatie, nieuwe verhoudingen tussen retail en fabrikant, de snel veranderende mobiliteitswens van klanten en krimpende marges ontwikkelingen waarmee Bovag-ondernemers nu al te maken hebben: “Door Corona komt daar nog eens een ongekende crisis bovenop. Nederland is vrijwel tot stilstand gekomen en wij willen niets liever dan dat Nederland weer rolt. Nú moet Bovag het verschil maken voor zijn leden en zorgen dat we hier beter uitkomen. Ik sta te popelen om daar richting aan te geven.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.