Grotere vraag naar UV harsen voor autoruitreparaties

Grotere vraag naar UV harsen voor autoruitreparaties

Glasstech, leverancier van Duobond autoruitreparatiesystemen, meldt een toenemende vraag naar UV harsen voor het hersterl van autoruiten.

CO2 uitstoot
Het gaat om UV harsen die voldoen aan de 1994 voorschriften BS AU 251. Deze dragen bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Duobond introduceerde dit gepatenteerde Duobond harssysteem in 1980 als eerste duurzame ruitreparatie in Nederland. Volgens Glasstech zijn dankzij het gebruik van dit systeem sindsdien veel dure ruitvervanging overbodig geworden: “Deze ontwikkeling heeft de schadeherstel branche in staat gesteld haar CO2 voetafdruk aanzienlijk te verkleinen.”

Veilig
Volgens Glasstech zijn Duobond producten veilig voor gebruikers, bestuurders en het milieu. Het harssysteem voldoet volledig aan strenge normen en is mede getest door TNO, BSI, en het Duitse MPA NRW. Het systeem hoeft niet te worden voorzien van gevaaraanduiding conform Europese wetgeving behoeft in de vorm van het Andreas kruis. Duobond-hars bevat ook geen schadelijk hydroxyethyl(metha)acrylaat. Deze substanties veroorzaken vaak een branderig gevoel aan ogen, huid en ademhalingsorganen. Hiermee voorkomt Duobond o.a. het wel bekende “open scheuren van de huid.”

Geef een reactie