Grootste Britse schadehersteller failliet en start door

Nationwide Accident Repair Services, de grootste Britse schadeherstelgroep met 102 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, is in September failliet verklaard. Er wordt nu een doorstart voorbereid in afgeslankte vorm.

Corona
Als oorzaken voor het faillissement worden genoemd het sterk gedaalde werkvolume. De Coronacrisis en het verlies van verschillende grote contracten hebben het extra duwtje gegeven. Inmiddels heeft RunMyCar Ltd, een onderdeel van autoverhuurder Redde Northgate, 77 van de in totaal 102 vestigingen overgenomen, inclusief de bijbehorende vloot van servicewagens voor mobiele schadereparaties en 2.350 Nationwide-medewerkers. Hiermee wil het overnemende bedrijf zich verder ontwikkelen tot een totaalleverancier van mobiliteitsoplossingen. Er zijn 540 Nationwide-medewerkers ontslagen.

Verzekeraars
Nationwide is opgericht in 1993 en bestaat 27 jaar. Sinds de oprichting is de groep sterk gegroeid door acquisities. Het werkaanbod van Nationwide was grotendeels gestuurd door verzekeraars. De groep telde op het moment van het faillissement 2.890 medewerkers. Door afnemende volumes eerder dit jaar had de toenmalige eigenaar van de schadeherstelgroep zich al in juni dit jaar teruggetrokken. Dit was investeringsmaatschappij The Carlyle Group die in 2015 Nationwide had gekocht voor 43,2 miljoen Britse Pond. Een nieuwe koper werd toen echter niet gevonden. De overname door Redde Northgate lijkt de redding.

Dit bericht heeft één reactie

  1. sikkema

    Het zoveelste keten via schadesturing waarbij de inkoop te duur is en de verkoop
    via kortingen onder druk staat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.