Grijs populairste autokleur leaserijders

Grijs is de populairste autokleur onder leaserijders. Dit blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder 60.000 leaserijders naar de leasetrends tussen 2011 en 2015.

Zwart ook populair
Volgens de onderzoekers leek zwart met 29% de populairste autokleur. Maar deze populariteit is in 2015 met twee procent afgenomen, waardoor nu grijs met bijna 31% het populairst is. Naast grijs is ook blauw een opkomende autokleur. Toch is en blijft zwart een populaire kleur omdat het voor veel autorijders een bepaalde klasse uitstraalt, aldus Simon Corsèl, corporate communication manager bij Alphabet: “De opkomst van grijs en zilver toont de trend aan van heldere kleuren.”

Fel gekleurd
Zwart en grijs zijn bij zowel mannen als vrouwen populair. Alphabet noemt het opvallend dat vrouwen ruim 7% vaker kiezen voor een witte auto dan mannen. Men stelt dat vrouwen in het algemeen vaker kiezen voor fel gekleurde auto’s dan mannen. Volgens Corsèl zijn vrouwen over het algemeen wat modebewuster dan mannen en hebben een voorkeur voor fellere kleuren: “Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen zich ook willen onderscheiden door de kleur van hun auto.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.