Grijs populairste autokleur 2022 in Europa

Grijs populairste autokleur 2022 in Europa

Grijs was, volgens lakfabrikant Axalta in 2022 in Europa met 27 procent de populairste autokleur, zwart (22%) en wit (21%) volgen op een respectievelijk tweede en derde plaats. Wereldwijd is wit met 34 procent de populairste autokleur.

Dit blijkt uit de 70e editie van het jaarlijkse Global Automotive Color Popularity Report dat Axalta sinds 1953 publiceert. De huidige autokleuren zijn volgens Vice President, Global Sales & Product Management bij Axalta Robert Schnell dynamischer dan ooit. “Neem de huidige wit-tinten bijvoorbeeld, deze zijn in vergelijking met de jaren vijftig een stuk helderder en zitten vol met sprankelende elementen. Op de weg voeren neutrale kleuren nog steeds de boventoon, 82 procent van de auto’s is wit, zwart, grijs of zilver”.

Witte tinten populairst

Wereldwijd zijn volgens het rapport wittinten nog steeds het populairst. Daar is wel een splitsing te zien tussen parelmoer (14%) en effen (20%) tinten. Diepzwarte kleuren met fonkelende effecten staan volgens Axalta – dat recent Techno Blue autokleur van het jaar 2023 maakte – met 21 procent op de tweede plaats. Een scala aan grijstinten en effecten vallen met 19 procent ook erg in de smaak. Kleurrijke variaties van blauw (8%), rood (5%) en groen (1%) met een hoge kleurintensiteit en complexe sprankelende effecten zijn volgens het coatingconcern ook regelmatig op de weg te vinden.

Het volledige autokleur populariteitsrapport en Axalta’s Color Trend Report is gepubliceerd op website www.refinish.axalta.eu/color-popularity-report. De rapporten worden samengesteld door de wereldwijde kleurexperts van Axalta.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.