Geen extra verkeersslachtoffers door opkomst EV

Geen extra verkeersslachtoffers door opkomst EV

De opkomst van elektrische auto’s levert geen extra veiligheidsrisico’s op. Dit schrijft Fleet & Mobility op basis van een antwoord van minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen op Kamervragen van Remco Dijkstra van de VVD.

EV Rapport
Dijkstra stelde de vragen naar aanleiding van het EV Rapport 2020 van Automotive Insiders. Daarin schrijven de onderzoekers dat de groei van het aantal EV’s in het wagenpark leidt tot een stijgend aantal zwaargewonden bij ongelukken. Van Nieuwenhuizen ziet dit niet gebeuren.
Bij eventuele voorspellingen moet ook met ontwikkelingen in de markt, de techniek en veiligheidsnormen rekening worden gehouden, schrijft Van Nieuwenhuizen.

Hoorbaarheid
“Zo is de verwachting dat door innovatie op het gebied van accu’s elektrische voertuigen juist lichter zullen worden dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Sinds 1 juli 2019 gelden reeds specifieke eisen aan de hoorbaarheid van elektrische auto’s bij lage snelheid, zodat ook fietsers en voetgangers een elektrische auto horen naderen (AVAS: Acoustic Vehicle Alerting System). En alle auto’s in de nabije toekomst hebben meer veiligheidssystemen aan boord, zoals een noodremsysteem. Dit systeem is vanaf 2022 in de EU verplicht voor nieuwe typegoedkeuringen en vanaf 2024 voor alle nieuwe auto’s en kan niet worden uitgezet.” (Bron: Fleet & Mobility)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.