Foxwell diagnosticeert, reset en programmeert Tesla Model S en X
Foxwel voegt diagnose Tesla Model S en X toe aan Foxwell i70 Pro. (Foto: Foxwell)

Foxwell diagnosticeert, reset en programmeert Tesla Model S en X

Fabrikant van diagnoseapparatuur Foxwell heeft als één van de eerste fabrikanten van diagnoseapparatuur software ontwikkeld om elektronische systemen van de Tesla Model S en X te diagnosticeren, resetten én te programmeren.

Tesla gaf autobedrijven ,volgens Automotive Online, begin dit jaar via zijn serviceportaal toegang tot fabrieksdata.

Volgens Foxwell, importeur DiagnosES, zit er een groot aantal elektronische systemen in de Tesla Model S en X die regelmatig storingen veroorzaken. “Tot nu toe was het een uitdaging om deze systemen uit te lezen, maar met de nieuwe Foxwell diagnosesoftware is het nu mogelijk om diagnose te stellen en de meest voorkomende basisinstellingen en service resets uit te voeren”, aldus directeur Erik Streurman.

Steeds meer Tesla’s in universele kanaal

Streurman ziet steeds meer Tesla’s voor onderhoud, reparatie én schadeherstel in het universele kanaal verschijnen. “Bedrijven kunnen met de Foxwell software de belangrijkste werkzaamheden aan de elektronica uitvoeren zoals chassisnummer inleren in de body module, onderhoudsmodus en rijhoogte instellen, laad-sensoren kalibreren en ECU’s resetten”, aldus Streurman.

Naast de bovengenoemde basisinstellingen kan Foxwell ook airbags, ESP, luchtvering, laadcontacten, thermische regeling en accusystemen diagnosticeren en resetten/instellen. Foxwell investeert minimaal 20 procent van de inkomsten in onderzoek en doorontwikkeling van zijn producten. “Op deze manier is het bedrijf in staat intuïtief, intelligent en eenvoudig in gebruik te maken”, aldus Streurman.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.