Focwa vraagt overheid om compensatie voor energieprijzen
Het Verbond van Verzekeraars vindt dat verzekeraars 'welwillend' moeten reageren. (Foto: Shutterstock)

Focwa vraagt overheid om compensatie voor energieprijzen

Brancheorganisatie Focwa roept politiek Den Haag op om maatregelen te treffen om de pijn van de hoge energieprijzen te verzachten. Dat meldt Focwa. De organisatie pleitte onlangs nog bij de ‘interdepartementale taskforce hoge gasprijzen’ van de overheid voor een verlaging van zowel de energiebelasting als de opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE).

De gasprijzen zijn ten opzichte van januari 2021 al met 181 procent toegenomen. De stijging van de elektriciteitsprijzen bedraagt momenteel 155 procent. “Die explosieve stijging zorgt dus per direct voor een sterke kostenstijging voor het schadeherstelbedrijf en weegt dadelijk door op het rendement.

Grote kopzorgen

Voor een sector die grootverbruiker is in energie, zorgt dit voor grote kopzorgen bij de ondernemers. Want de verhoogde energiekosten kunnen autoschadeherstelbedrijven in de meeste gevallen niet doorrekenen aan consumenten of opdrachtgevers zoals verzekeraars en leasemaatschappijen”, schrijft Focwa.

Directeur Femke Teeling stelt dat de inzet van spuitcabines nu eenmaal veel energie kost. “Het schrijnende van deze torenhoge kostenstijgingen is dat onze leden gebukt gaan onder extreem hoge facturen, zonder dat ze hiervoor enige compensatie krijgen of deze kostenverhogingen kunnen doorrekenen aan consumenten. Dit in een tijd dat we ook met z’n allen minder in de auto zitten en dus de werkvoorraad bij deze bedrijven op een erg laag pitje staan. Veel ondernemers voelen zich dan ook gevangen in een uitzichtloze situatie.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.