Focwa terug in bestuur AIRC

Focwa terug in bestuur AIRC

Focwa keert opnieuw terug in het bestuur van de AIRC, de internationale branchevereniging voor schadeherstelbedrijven. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in Reykjavik (IJsland) op 10 en 11 februari werd Focwa-directeur Femke Teeling door AIRC-leden unaniem gekozen als bestuurslid.

Internationaal
In het verleden heeft Nederland al een leidende rol gespeeld in AIRC; ook was het secretariaat ooit gevestigd in Sassenheim. Nu Teeling is verkozen tot bestuurslid kan ze de belangen van Focwa-leden op Europees en internationaal niveau behartigen: “We zitten nu aan tafel over thema’s die belangrijk zijn voor onze leden, bijvoorbeeld de elektrificatie en de toenemende complexiteit van het wagenpark, schadesturing, duurzaamheid en de positie van het schadeherstelbedrijf in de keten.”

Vrije toegang
In Nederland heeft Focwa het thema over vrije toegang tot voertuigdata op de kaart gezet. In de afgelopen dagen pleitte Teeling voor strengere handhaving van bestaande wetgeving die regelt dat elk schadeherstelbedrijf vrije toegang moet hebben tot de EOBD-poort, onderdelen en technische informatie. “Ik ga nu samen met mijn Europese collega’s pleiten voor nieuwe wetgeving die deze datastromen reguleert, in het belang van de consument en het schadeherstelbedrijf.”

AIRC bestaat sinds 1970 en staat voor ‘Association Internationale des Réparateurs en Carrosserie’. In de organisatie werken de aangesloten brancheorganisaties aan grensoverschrijdende onderwerpen. Samen vertegenwoordigen zij wereldwijd meer dan 50.000 schadeherstelbedrijven.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.