Focwa maakt nieuwe start met Hiqure

Frits HuffnagelFocwa maakt een nieuwe start met de introductie van Hiqure. Dit heeft voorzitter Frits Huffnagel vandaag in een persbericht bekend gemaakt.

“Introductie moet beter”
Focwa benadrukt in het persbericht nog eens achter deze nieuwe norm te staan en speelt een actieve rol in de verdere bekendmaking en acceptatie van de nieuwe normering. “De introductie van Hiqure is niet goed geweest en moet beter”, aldus voorzitter Frits Huffnagel: “Wij hebben geleerd en het is tijd voor een frisse herstart.”

Nieuwe website
Voor de nieuwe start lanceert Focwa Schadeherstel op 9 oktober, tijdens haar congres, een nieuwe informatieve website om schadeherstellers te helpen bij de invoering van Hiqure en om een aantal hardnekkige mythes over de nieuwe schadeherstelnorm te ontkrachten. Vandaag lanceert als voorproefje een eerste animatie over een Hiqure mythe: ‘De huidige normeringen zijn goed genoeg’.

Volgens Focwa is het essentiële verschil tussen Hiqure en de huidige procesnormeringen zoals ISO, KZS en Eurogarantborging dat Hiqure een productnormering is. “Het gaat om het eindresultaat en dat is een auto die na herstel weer volledig veilig is. Het gaat dus juist om het proces en het product.”

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.