Focwa maakt merkgarantiebewijzen mogelijk

Focwa maakt merkgarantiebewijzen mogelijk

focwa-logoVanaf 2 juni kunnen Focwa schadeherstellers die een merkerkenning hebben, digitaal merkgarantiebewijzen uitgeven aan de consument. Vorige week is het officiële contract hiervoor ondertekend.

ABZ
De moderne applicatie is ontwikkeld door Solera dochter ABZ en Focwa in nauwe samenwerking met de RAI Vereniging en importeurs van de merken Audi, Nissan, Opel, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Zij starten op 2 juni een pilot met deze applicatie. Later dit jaar zullen naar verwachting ook andere merken en hun merkerkende Focwa schadeherstellers in de nieuwe applicatie worden toegevoegd.

Richtlijnen fabrikant
Het nieuwe garantiebewijs garandeert herstel conform de richtlijnen van de fabrikant en het gebruik van originele onderdelen. Merkerkend schadeherstel gaat naar verwachting in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen en daarbij hoort een specifiek merkgarantiebewijs. Volgens Carli Pellegrom, bestuurder bij Focwa, past dit helemaal in de strategie: “Enerzijds blijven we inzetten op kwaliteit en vakmanschap en anderzijds willen we verder digitaliseren om zo de consument optimaal te bedienen.”

Focwa schadeherstellers met merkerkenning kunnen digitale merkgarantiebewijzen genereren met het digitale paspoort van ABZ. Ook de dealernetwerken krijgen toegang tot de nieuwe applicatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.