Focwa introduceert ‘toekomstcheck’ voor herstelbedrijven

Focwa introduceert ‘toekomstcheck’ voor herstelbedrijven

Brancheorganisatie Focwa komt met een zogeheten toekomstcheck, die ondernemers moet helpen beter inzicht te krijgen in hun liquiditeitspositie en schetst drie mogelijke toekomstscenario’s. Zo meldt Focwa vandaag.

“Ondernemers hebben nu veel aan hun hoofd. Met de toekomstcheck helpen we ze eenvoudig inzicht te krijgen in de liquiditeit van hun bedrijf”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling. “Hoe staan ze er nu voor en wat is de prognose voor de komende twaalf maanden. Zo proberen we extra ondersteuning en perspectief te bieden om uit deze onzekere tijden te komen.” Na ruim anderhalf jaar zit de Nederlandse economie weer in de lift, aldus Focwa. Dat betekent niet dat de financiële zorgen van ondernemers meteen verdwenen zijn. Veel ondernemers hadden volgens de branchevereniging, de afgelopen tijd voor één zorg: hun bedrijf overeind houden.

Investeren

Met deze toekomstcheck sluit Focwa zich aan bij het initiatief van MKB Nederland. “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze investeren in groei, digitalisering en verduurzaming. Goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s is dan van groot belang”, aldus Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.