Focwa in gesprek met President Mark Rutte

Focwa in gesprek met President Mark Rutte

Op de Dag van de Ondernemer, 15 november, ging minister-president Mark Rutte in gesprek met Focwa over de kansen en uitdagingen van ondernemerschap in de schadeherstelsector. Focwa nam Andries de Vries, DGA van Van As Autoschade en bestuursvoorzitter van Schadenet, mee als gesprekspartner.

Gelijk speelveld
Het gesprek vond plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’ en ging over het borgen van de kwaliteit van het schadeherstel zodat de (verkeers)veiligheid gegarandeerd wordt. “Om die steeds complexer wordende auto, caravan of camper te kunnen herstellen, moet een schadeherstelbedrijf wel toegang krijgen tot voertuigdata en noodzakelijke technische informatie, onderdelen, ADAS en de OBD-poort”, aldus Femke Teeling, directeur Focwa. “Kortom, Focwa vindt dat er een gelijk speelveld gecreëerd moet worden voor alle schadeherstelbedrijven. Vandaag konden we onze standpunten ook bespreken met Mark Rutte en duidden we hem de impact van het Haagse beleid op de FOCWA-leden.”

Manifest
Andries de Vries zei blij te zijn met de kans om zijn verhaal en dat van zijn collega-schadeherstellers aan de minister-president te kunnen vertellen. Hij overhandigde tijdens het gesprek aan de minister-president namens Focwa een manifest over de belangrijkste uitdagingen voor schadeherstelbedrijven. (Foto: Focwa)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.