Focwa gastheer voor AIRC vergadering

Focwa gastheer voor AIRC vergadering

aircOp donderdag 6 oktober was Focwa gastheer voor de internationale AIRC vergadering. Op deze dag waren de leden van AIRC aanwezig in het nieuwe onderkomen van Focwa in Woerden, zo laat Focwa weten.

Normen schadeherstel
AIRC (Association Internationale des Réparateurs en Carrosserie) is de internationale branchevereniging voor schadeherstelbedrijven. Hierin werken de Europese brancheverenigingen samen op grensoverschrijdende onderwerpen. Belangrijk voor AIRC zijn de normen die gelden voor schadeherstel. “De Focwa Standaard valt hier in positieve zin op als basis waarbinnen kwalitatief schadeherstel mogelijk wordt gemaakt”, aldus Focwa. “Een ander punt van samenwerking is kennisdeling met onderwerpen als telematica en merkerkend schadeherstel. Ontwikkelingen waar schadeherstellers in elk land mee te maken krijgen en dus van belang om daar waar mogelijk samen in op te trekken.”

Buiten de landsgrenzen
Naast Focwa waren de aanwezige organisaties: ZKF (Duitsland), Febelcar (België), SKAD (Denemarken), RMIF (Groot-Brittannië), FRM (IJsland), RETE OPAC (Italië), HUAS (Kroatië), FDA (Luxemburg), Bundesinnung (Oostenrijk) en VSI (Zwitserland). In de vergadering presenteerde elk land de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen in hun markt. “Een speerpunt hierbij is dat we er gezamenlijk voor zorgen dat ook bij auto’s die buiten onze landsgrenzen zijn hersteld, de veiligheid gegarandeerd kan worden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.