Focwa en minister Van Nieuwenhuizen maken Corona-balans op

Op maandag 17 augustus ging Focwa in gesprek met Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur & Waterstaat. Beide partijen maakten de balans op van de Coronacrisis en keken vooruit naar de toekomst.

AAS Wellcoll
Het gesprek vond plaats tijdens een werkbezoek op 17 augustus 2020 aan gastheer A.A.S. Wellcoll in Weert en stond in het teken van de ontwikkelingen bij autoschade-, ruitschade- en caravan- & camperschadeherstelbedrijven: “Tijdens de Coronacrisis hebben leden van Focwa een groot deel inkomsten misgelopen, wat na deze crisis niet meer verdiend kan worden. Zeker in deze tijd waarin de complexiteit van voertuigen blijft toenemen, zijn deze inkomsten onmisbaar voor investeringen.”

Investeringen
Tijdens het werkbezoek wees Focwa-directeur Femke Teeling op de steeds hogere investeringen om de complexer wordende voertuigen te kunnen herstellen: “Als deze niet meer kunnen worden gedaan door schadeherstellers, zorgt dit ook voor minder veiligheid op de weg. Als een ondernemer geen investering kan doen om de auto uit te lezen, of uit te kunnen laten lezen, dan is het voertuig niet meer veilig genoeg om de weg weer op te kunnen.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.