Focwa en Bovag informeren scholen over schadeherstel vak

Focwa en Bovag informeren scholen over schadeherstel vak

Focwa en Bovag hebben samen met de bedrijfstak Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem (MTLM) mbo scholen die schadeherstel opleidingen bieden, geïnformeerd over de ontwikkelingen in de schadeherstelbranche.    

Focwa directeur Femke Teeling praatte de aanwezige opleiders onder andere bij over de stand van zaken omtrent de nieuwe Plusnorm Autoschadeherstel en de impact hiervan op opleidingen en de landelijke imagocampagne voor techniekopleidingen.

Belangrijke actuele technische onderwerpen tijdens de bijeenkomsten zijn onder meer het veranderende wagenpark en de impact die EV’s, het belang van voertuigdata, ADAS en nieuwe verbindingstechnieken op het werk van de schadehersteller hebben. 

Gekwalificeerd personeel

Focwa, Bovag en de MBO-Raad trekken sinds 2018 gezamenlijk op om aandacht te geven aan de kwaliteit en invulling van schadeherstel opleidingen. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemende opleiders de kans aan te geven waar zij tegenaan lopen.

Een van de grootste uitdagingen bij schadeherstelbedrijven is het vinden en behouden van gekwalificeerd personeel. Focwa, RAI Vereniging, bandenbranche-organisatie VACO en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) introduceerden hiervoor de landelijke imagocampagne ‘Voertuig Techniek – Dat Is Een Gave’. 

Met de campagne tools kunnen bedrijven en scholen samen onder andere het schadeherstel vak promoten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.