Focwa-bedrijven willen compensatie bij quarantaine medewerkers

Focwa-bedrijven willen compensatie bij quarantaine medewerkers

Aangezien thuiswerk niet mogelijk is voor schadeherstelbedrijven, vragen Focwa-bedrijven een compensatie bij ‘tijdelijke afwezigheid’. Op dit moment worden schadeherstellers opgezadeld met extra kosten indien medewerkers in quarantaine verblijven.

Sneltesten
Focwa zet daarom, samen met MKB Nederland, in op een combinatie van sneltesten en een compensatie voor niet-gewerkte uren in de quarantaineperiode. Bovendien pleit de belangenorganisatie voor een verlaging van de ww-premie zodat flexibele krachten toch nog ingezet kunnen worden als medewerkers thuis moeten blijven.
Wel zegt Focwa blij te zijn met ondersteuning voor de ondernemers. Zo is men blij met de keuze van het kabinet om de SBI-codes los te laten. Hierdoor kan in principe elke ondernemer aanspraak maken op een tegemoetkoming van de vaste lasten (TVL). 41% van de Focwa-leden geeft aan hier ook behoefte aan te hebben, naast tegemoetkoming in de loonkosten (59%) en een gespreide terugbetaling van belastingen (46%)

Interen
Nu de crisis zich verderzet, meent Focwa dat dit echter onvoldoende is voor schadeherstelbedrijven. Veel bedrijven teren al sinds maart in op hun eigen reserves. Dat is niet alleen funest voor de eigen bedrijfsvoering, maar vooral ook voor noodzakelijke investeringen in onze sector om in te kunnen spelen op de toenemende complexiteit. (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.