Focwa: Aantal Leerwerkplekken in schadeherstel onder druk door corona

Focwa: Aantal Leerwerkplekken in schadeherstel onder druk door corona

Blijf investeren in het opleiden van jongeren, ondanks de crisis, zo luidt de oproep van Focwa.

Uit onderzoek van brancheorganisatie Focwa blijkt dat twee derde van de schadeherstelbedrijven (64%) het van de economische omstandigheden laat afhangen of ze een BBL-plek beschikbaar stellen. Een derde van de bedrijven kiest er wel voor om een leerling op te leiden. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat er behoefte is aan een blijvende instroom van gekwalificeerde vakmensen, zo meldt Focwa vandaag.

“Schadeherstellers ondervinden momenteel bijzonder veel hinder doordat er veel minder verkeer op de weg is, en er dus minder schades worden gereden. Een deel van onze achterban (2 op de 5 ondernemers, bleek uit de coronamonitor van februari) geeft aan hierdoor ook verliesgevend te zijn. Dit heeft onlosmakelijk consequenties voor het aantal leerwerkplekken”, aldus Femke Teeling, directeur Focwa. “Het investeren in jongeren is voor Focwa essentieel. Wij stellen dan ook alles in het werk om leerlingen, ouders en scholen te ondersteunen in het zoeken en vinden van een geschikte leerwerkplek.”

Terughoudend

Volgens Focwa is het van groot belang dat ondernemers, ondanks de crisis, blijven investeren in het opleiden van jongeren. De instroom van jonge vakmensen en de behoefte aan goed gekwalificeerd personeel is al veel langer een belangrijk onderwerp in de schadeherstelbranche.

Eerder meldde ook Oomt al dat bedrijven terughoudend zijn geworden door de crisis om leerlingen aan te nemen. De overheid maakte afgelopen najaar nog bekend de subsidieregeling praktijkleren te verhogen met 10,6 miljoen euro voor 2020-2021 en 2021-2022.

 

Foto: Femke Teeling, directeur Focwa, benadrukt dat bedrijven ondanks de crisis moeten blijven investeren in leerwerkplekken. (Foto: Focwa)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.