Focwa: 90% schadebedrijven naar werktijdverkorting

Zo’n 90% van de Focwa schadeherstelbedrijven verwacht gebruik te moeten maken van de regelingen met betrekking tot werktijdverkorting. Dit zegt Focwa op basis van de resultaten van de ledenbevraging.

Aanvullende maatregelen
Focwa roept de overheid en opdrachtgevers op om aanvullende maatregelen te treffen, specifiek voor de schadeherstelsector. Uit de enquête bij haar achterban blijkt dat de orderportefeuille terugloopt en de omzetverwachting een spectaculaire duik neemt. 30% van de schadeherstelbedrijven verwacht de komende 3 weken een 30% lagere omzet en 50% minder omzet na 6 april, de datum waarop de maatregelen in principe eindigen. Ook verwachten ze pas na het tweede kwartaal weer 100% operationeel te zijn. Maar Focwa signaleert wel dat er bij de meeste bedrijven nu al hinder is bij het leveren van onderdelen. Lak is op dit moment nog wel verkrijgbaar.

Oproep tot herstellen
Gisteren riep Focwa consumenten en bedrijven nog op om schades te laten herstellen om de impact op de Focwa-bedrijven te verkleinen. De brancheorganisatie heeft inmiddels al een speciaal coronameldpunt ingericht waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen. Ook voerde Focwa een enquête uit bij haar leden om de impact van de gestelde overheidsmaatregelen te meten in de schadeherstelsector. In de komende dagen zal Focwa nieuwe enquêtes uitvoeren en haar leden en de sector verder informeren.

Samen met het O&O-fonds (OOC) onderzoekt Focwa op dit moment de mogelijkheden om schadeherstelbedrijven te ondersteunen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.