Focwa: 3,5% loonsverhoging naar 1 december

Focwa: 3,5% loonsverhoging naar 1 december

Focwa heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over uitstel van loonsverhoging van 3,5 procent per 1 juli, zoals dat in de cao voor Metaal & Techniek is afgesproken. Dat bevestigt Focwa woordvoerder Brecht Grieten aan Automotive Management.

Vakbonden
Focwa-directeur Femke Teelling liet tijdens de Automotive Talkshow al weten druk in gesprek te zijn met de vakbonden. Als een meerderheid van de werknemers binnen een bedrijf het eens is over het uitstel, dan kan de loonsverhoging worden uitgesteld tot 1 december. Om de opgeschoven loonsverhoging te compenseren ontvangt de werknemer 29 extra vakantie-uren. Hierdoor hebben werkgevers de mogelijkheid om de loonsverhoging tijdelijk in vrije tijd uit te betalen. Werkgevers kunnen dispensatie voor de loonsverhoging aanvragen bij de Vakraad.

Flexibel
Focwa heeft de afgelopen weken intensieve gesprekken gevoerd met de vakbonden over mogelijk uitstel van de loonsverhoging per juli aanstaande. Al eerder is met de vakbonden afgesproken dat er coulant wordt omgegaan met incasso’s voor de betaling van cao-premie’s, zoals pensioen- en O&O-premie voor werkgevers.

De nieuwe cao voor Metaal & Techniek is in september 2019 tot stand gekomen. De afspraak is dat de lonen in drie stappen structureel omhoog gaan tijdens de looptijd van 1 juni 2019 tot 1 oktober 2021: 3,5 procent erbij op 1 december 2019 en nogmaals op 1 juli 2020, 0,93 procent op 1 maart 2021 en een eenmalige uitkering van 306 euro bruto in februari 2021.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.