Fleet Repair lanceert Rijstijl analyse voor schadelastbeheersing

Fleet Repair lanceert Rijstijl analyse voor schadelastbeheersing

Fleet RepairFleet Repair, de schadeherstelketen voor bedrijfsauto’s, start in samenwerking met ITAS Systems, expert in o.m. tachograaf analyses, de Rijstijl analyse, een nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing bij transporteurs.

Veiligheid
Met deze dienst gaat ITAS Systems de rijstijl van chauffeurs analyseren met als doel deze te verbeteren om de kans op schades aan de bedrijfsvoertuigen te verminderen.
Aanleiding is een SWOV rapport over de veiligheidscultuur bij transportbedrijven en schadepreventie. Hieruit blijkt dat transporteurs kosten door schades kunnen terugdringen door o.m. aandacht voor de rijstijl van hun chauffeurs. Andere voordelen van de analyse zijn minder slijtage van de bedrijfsauto o.a. van de banden/remmen, een lager brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot.

Tachograaf
De nieuwe dienst is geschikt voor alle bedrijven met een wagenpark (boven 3500 kg GVW) met een analoge of digitale tachograaf. Reden voor een analyse kan zijn dat een chauffeur een schade heeft gereden of bijvoorbeeld een bovenmatig aantal schades veroorzaakt. De analyse wordt door ITAS Systems uitgevoerd op basis van de geregistreerde data in de tachograaf, zodat geen extra apparatuur nodig is.

De nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing van FleetRepair en ITAS Systems is bedoeld voor wagenparkbeheerders en transporteurs die klant zijn of worden bij de truckschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij FleetRepair.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.