Fixico breidt uit naar Verenigd Koninkrijk
Mark van Laat (links) and Derk Roodhuyzen de Vries (rechts) oprichters van Fixico (Foto: Fixico)

Fixico breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

Het van oorsprong Nederlandse schadeherstelplatform Fixico gaat zijn diensten aanbieden in het Verenigd koninkrijk. Intelligent Vehicle Services (IVS) in Manchester is er één van de eerste zakelijke klanten.

De oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maakt deel uit van de missie van Fixico om autoschadeherstel vorm te geven op basis van een betere, snellere en digitaal volledig met elkaar verbonden marktplaats voor alle betrokken partijen, aldus het platform. De autobranche is volgens ceo en oprichter Derk Roodhuyzen altijd in beweging en biedt grote kansen voor digitale transformatie. “We hadden het VK al langer op onze roadmap staan, omdat het een miljardenmarkt is, waar we een geheel nieuw en digitaal ecosysteem kunnen introduceren voor het managen van autoschades”, zegt hij.

Actief in 10 landen

IVS uit Manchester behandelt autoschades voor verschillende grote partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen, wagenparkbeheerders, verzekeringsmakelaars en claim handlers. Fixico’s internationale partners kunnen vanaf nu gebruikmaken van het platform voor hun vestigingen in het VK. Daarnaast kunnen lokale bedrijven en autoschadeherstelbedrijven zich nu aansluiten bij Fixico en profiteren van de voordelen van digitaal herstelmanagement.

“We hebben voor Fixico gekozen omdat we ervan overtuigd zijn dat dit platform echt een ‘game changer’ is”, aldus IVS managing director John Boyce. “Fixico biedt een indrukwekkende hoeveelheid inzichten en door de naadloze integratie met bestaande systemen zagen we geen reden om niet samen te werken. We kijken uit naar het digitaliseren van onze processen, waardoor we meer transparantie en efficiëntie kunnen bieden aan onze klanten.” Het IVS herstelnetwerk bestaat op dit moment uit 280 autoschadeherstellers. Door de uitbreiding is Fixico nu actief in 10 landen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.