Femke Teeling: bedrijven kunnen goed uit crisis komen

Femke Teeling: bedrijven kunnen goed uit crisis komen

Als schadeherstelbedrijven gebruik maken van de noodmaatregelen van de overheid, zoals werktijdverkorting, kunnen ze goed uit de corona crisis komen. Dit zei Focwa directeur Femke Teeling in een internview op radioomroep BNR afgelopen week.

Order-input
Volgens Teeling raakt de Corona crisis de branche heel behoorlijk. Zo heeft de order-input (de aanvoer van nieuwe opdrachten) op de eerste dag van de gedeeltelijke lockdown een terugval laten zien van 30% tot 60% voor sommige bedrijven op de donderdag, de dag voor het interview. De onderdelen voor het herstel zijn op dit moment nog verkrijgbaar: “Maar ik hoop wel dat de grenzen binnen Europa open blijven zodat de goederen ook blijven komen.”

Geen herstel
Teeling verwacht dat opdrachten soms zullen worden uitgesteld: “Maar waar geen auto’s rijden zijn er geen botsingen. Vooral in Corona haarden, zoals Brabant, is het vaak slechter.” Voor bedrijven vlak bij de grens met Belgie is de situatie nijpender: “Door de complete lockdown in Belgie rijden daar helemaal geen auto’s en worden er ook geen auto’s meer hersteld.”

Toch is Teeling niet helemaal negatief voor de schadebedrijven: “Ik denk dat ze het wel gaan redden mits ze ook gebruik kunnen maken van alle noodmaatregelen van de overheid zoals arbeidstijdsverkorting. Als de maatregelen er zijn denk ik dat de bedrijven er goed uit kunnen komen. Alleen is het nu wel creatief zijn en in de gaten houden dat als je werkplaats deze week vol zit het niet wil zeggen dat deze ook over drie weken vol zit.”

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.