Europeesche vernieuwt verzekering oldtimers en youngtimers

Door de toenemende populariteit van ‘rijden met oudere auto’s’ vanwege kostenbesparingen reageren verzekeringsmaatschappijen nu met de nodige veranderingen.

Afgelopen jaren zijn er door de gunstige fiscale regels meer auto´s vanaf 15 jaar (youngtimers) en vanaf 25 jaar (oldtimers) op het Nederlandse wegennet blijven rijden. Doordat youngtimers een gunstige en oldtimers helemaal geen bijtelling meer kennen, is het voor veel ondernemers aantrekkelijk om een dergelijke auto te rijden. Het gebruik is dan zakelijk en privé anders dan je bij een ´echte´ oldtimer zou verwachten.

De vernieuwde verzekering is bedoeld voor de liefhebbersauto – vaak als tweede of derde auto – terwijl veel verzekerde voertuigen voor dagelijks gebruik worden ingezet. Het wekt dan ook geen verbazing dat het rendement op deze portefeuille autoverzekeringen van Europeesche negatief is. De premie is immers gebaseerd op het beperkte gebruik van de youngtimer of oldtimer.
Europeesche heeft daarom de acceptatiecriteria fors aangescherpt en zal alle verzekeringen van auto´s die niet aan strenge voorwaarden voldoen beëindigen. Deze aanpassingen worden doorgevoerd vanaf november 2012.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.