EuroNCAP kraakt Tesla’s Autopilot

Tesla’s Autopilot krijgt de kwalificatie ‘matig’ van EuroNCAP. Dat blijkt uit de tweede serie Highway Assist-tests.

Beoordeeld
In deze tweede serie heeft het instituut de rijhulpsystemen van tien auto’s van de fabrikanten Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, Renault, Tesla, Volkswagen en Volvo beoordeeld. Er is gekeken naar het evenwicht tussen de technische competenties van het rijhulpsysteem en de mate waarin de bestuurder alert moet blijven. Ook heeft EuroNCAP een oordeel gegeven over het veiligheidssysteem van de auto in gevaarlijke situaties.
De Mercedes-Benz GLE, de BMW 3-serie en de Audi Q8 krijgen een zeer goede beoordeling, omdat er een goede balans is tussen de rijassistentie en het onder controle houden van de rijtaak. Daarnaast is er een back-upsysteem waarmee een botsing vermeden wordt.

Stuurstrategie
De duidelijke stuurstrategie van Tesla’s Autopilot geeft, volgens de testinstantie, de bestuurder de indruk dat de auto zelf rijdt. Hierdoor oogt het rijhulpsysteem autoritair, waardoor de Tesla Model 3 een matige beoordeling krijgt als het gaat om de bestuurder alert en betrokken te houden. Wel geeft EuroNCAP aan dat de autofabrikant de mogelijkheid biedt tot over-the-air updates, waardoor de prestaties van de auto snel aangepast kunnen worden. De Tesla Model 3 scoort wel goed als het gaat om veiligheid. (Bron: Automotive Management)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.