Erkend Duurzaam certificeert Re-Camp herstelnetwerk
Erkend Duurzaam certificeert Re-Camp netwerk (Foto: Shutterstock)

Erkend Duurzaam certificeert Re-Camp herstelnetwerk

Re-Camp is als eerste caravan- en camper-schadeherstel keten gecertificeerd voor het duurzaamheidslabel Erkend Duurzaam. Re-Camp wil hiermee laten zien dat het zijn verantwoording neemt op maatschappelijke vlak en voor actuele duurzaamheidsthema’s.   

Het Re-Camp netwerk bestaat uit 53 schadeherstellers, specifiek gericht op herstel van caravans en campers. De certificering is het vervolg op een door Bovag, Focwa en Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) aangepast duurzaamheidsprogramma dat zich specifiek toespitst op de caravan- en camperbranche. 

Meer vraag

Volgens Cor van Eijk, bestuursvoorzitter van Re-Camp, dat vorig jaar een samenwerking aanging met AkzoNobel, is het duurzaamheidsprogramma al opgenomen in het beleidsprogramma van de schadeherstelketen. “Er ontstaat steeds meer vraag in onze kleine markt naar onze duurzaamheidsstrategie, zowel vanuit de klanten als vanuit onze verzekeringspartners en opdrachtgevers”, aldus Van Eik. “Voor de aangesloten bedrijven is deze MVO- certificering integraal in hun deelname in Re-Camp en maakt het dus deel uit van hun contributie.”

IvDM directeur Dolf Theeuwen is verheugd met de stap van Re-Camp om gebruik te maken van de nieuwe variant van het duurzaamheidsprogramma. “Met het Erkend Duurzaam Small Business programma maken we duidelijk serieus aan de slag gaan met duurzaamheid en MVO en zijn we voor nog meer bedrijven in de mobiliteitsbranche toegankelijk”, aldus Theeuwen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.