EMM introduceert sneldrogende Colad plamuur voor kleine reparaties

EMM introduceert sneldrogende Colad plamuur voor kleine reparaties

De Nederlandse fabrikant van producten voor schadeherstelbedrijven en de carrosseriebranche EMM heeft een nieuwe transparante plamuur voor kleine reparaties ontwikkeld. Colad Fast Curing System is een uv-plamuur waarmee kleine steenslagplekjes alleen maar gevuld, geschuurd en gepolijst hoeven te worden om de schade te herstellen zonder  dat er een groot oppervlak gespoten hoeft te worden.

Colad UV Fast Curing System kan direct op metaal worden aangebracht. Dankzij de nieuwe technologie is het, volgens EMM, mogelijk om sneller en efficiënter te werken en tegelijkertijd de uithardingsstijd tussen de processtappen in drastisch te verkorten. Hierdoor verloopt het schadeherstelproces sneller en kunnen voertuigen sneller weer de weg op.

Uv-uithardingstechnologie wordt, volgens EMM, steeds vaker gebruikt in verschillende verfverwerkingsmarkten. “De technologie maakt het mogelijk om sneller en efficiënter te werken en tegelijkertijd de uithardingsstijd tussen de processtappen in drastisch te verkorten.” In 2021 introduceerde EMM het Colad Fast Curing System met een krachtige uv-uithardingslamp en twee extreem sneldrogende uv-plamuren.

Vijf seconden uitharden

De plamuur is een gebruiksklaar ééncomponentsproduct en eenvoudig aan te brengen op verschillende ondergronden zoals metaal en kunststoffen. De plamuur kan worden aangebracht met de bijgeleverde Colad Paint Touch-Up Sticks. De plamuur kan gedroogd worden met de Colad Fast Curing System uv-uithardingslamp. De uithardtijd bedraagt maximaal 5 seconden. Na uitharden is de reparatieplek klaar. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.