Eisen keurmerk CCV voertuigbeveiliging strenger

Eisen keurmerk CCV voertuigbeveiliging strenger

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft de eisen voor auto’s met een keyless entry vanaf 1 januari 2021 aangescherpt. Dat meldt het CCV.

Schadelast
Ondanks het teruglopende aantal gestolen auto’s, is de schadelast door diefstal met 100 miljoen euro per jaar, nog steeds hoog, aldus het Verbond van Verzekeraars. Auto’s met keyless entry zijn vaak gewild bij autodieven. Via de zogeheten relay attack methode vangen dieven de signalen op van een elektronische sleutel en kopiëren die om vervolgens de auto te stelen. Volgens de laatste cijfers werden in 2019 7 duizend auto’s gestolen met een totale waarde van circa 100 miljoen euro. Nederland is volgens het CCV, het eerste land dat eisen stelt en waar keyless entry-systemen kunnen worden gecertificeerd om diefstal tegen te gaan. In de aangescherpte maatregelen gaat het onder meer om een hernieuwde inbouwvoorschriften, wijzigingen in de toetsing van startonderbrekers en alarmsystemen, veranderende eisen voor voertuigvolg- en opsporingssystemen.

Autoverzekering
Of de aangescherpte eisen voor auto’s met keyless entry gevolgen hebben voor de verzekering, is vooralsnog niet bekend, aldus het verbond van Verzekeraars: “Auto’s met huidige certificaten (van voor 1-1-2021), die gekoppeld zijn aan het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging, blijven geldig en verhuizen ook gewoon mee als de auto van eigenaar wisselt. Auto’s met certificaten blijven gewoon verzekerd, maar moeten bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, mogelijk een aanvullende maatregel treffen.” (Bron: Automoitve Management, Foto CCV)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.