Eisen Euro NCAP crashtesten zwaarder

Eisen Euro NCAP crashtesten zwaarder

Euro NCAPDe eisen van Euro NCAP worden steeds zwaarder. Het is niet meer vanzelfsprekend dat auto’s vijf sterren behalen in de crashtest. Dat zegt de ANWB naar aanleiding van de laatste testresultaten.

Minder verkeersslachtoffers
De aangescherpte eisen bij Euro NCAP moeten er volgens de ANWB toe leiden dat het aantal doden en zwaargewonden onder de verkeersslachtoffers gaat dalen. Hierdoor stellen de testcriteria steeds hogere eisen aan de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers.

Inzittenden
In de laatst uitgevoerde test behaalden de Chevrolet Trax en de Renault Captur vijf sterren, maar dit gold dit niet voor de Dacia Sandero en de Nissan Evalia. Voor de bescherming van volwassen inzittenden en van kinderen scoorde de Dacia Sandero vijf sterren. Maar voor de bescherming van voetgangers en aanwezige veiligheidssystemen kwam de auto tekort. Vandaar de vier sterren.
De Nissan Evalia scoorde goed op veiligheid voor kinderen en voetgangers, maar minder op de veiligheid van inzittenden. Het passagierscompartiment van deze auto bleek in de frontale botsing niet stabiel genoeg. Dit resulteerde in de eindscore van drie sterren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.