Eerste schatting schade Ciara-storm: 150 miljoen euro

Eerste schatting schade Ciara-storm: 150 miljoen euro

De schade door de Ciara-storm aan gebouwen en auto’s zal uitkomen rond de 150 miljoen euro. Dat verwacht het Verbond van Verzekeraars op basis van een eerste schatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.

Schadeclaims
De storm waaide het afgelopen weekend en ook daarna over ons land. Het Verbond benadrukt daarbij dat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend en van sommige claims nog niet duidelijk is hoe groot de schade is. Volgens Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, waren verzekeraars er op voorbereid dat er vanuit het gehele land schademeldingen zouden binnenkomen: “Dat is ook gebeurd, maar Ciara heeft gelukkig minder schade aangericht dan de januaristorm in 2018. Toen kwam het schadebedrag uit op 450 miljoen euro. De storm van afgelopen weekend was minder heftig.”

Goed verzekerd
Volgens het Verbond zijn Nederlanders doorgaans goed verzekerd tegen schade door flinke windstoten. Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.