Eerste Kiwa goedkeuring voor antidiefstal keyless

Kiwa SCM reikt vandaag de eerste drie goedkeuringen uit aan leveranciers van systemen die diefstal van voertuigen met keyless entry en/of keyless start moeten bemoeilijken. Dit meldt Kiwa SCM.

Aanpassen
Om de goedkeuring te verkrijgen moeten producenten aantonen dat ze hun keyless-systeem zodanig hebben aangepast dat Relay Attack niet meer mogelijk is. De drie partijen die de goedkeuring hebben gekregen zijn Clifford Electronics Benelux, FleetAcces en Carlectra. Hun aftermarket-systemen voldoen als eerste aan de eisen die worden gesteld door het CCV. Deze eisen worden getoetst door Kiwa. Met deze nieuwe goedkeuringen zetten Kiwa SCM en het CCV een belangrijke stap in de strijd tegen autodiefstal door middel van ‘Relay Attack’.

Doelwit
In Nederland zijn momenteel zo’n 892.000 personenauto’s voorzien van een keyless-systeem. Volgens Henk van Vliet, certificatiemanager bij Kiwa SCM, is daarvan naar schatting 20 procent voorzien van een veilig keyless-systeem: “Dan houd je een groep van zo’n 700.000 voertuigen over die een potentieel doelwit is voor Relay Attack-diefstal. Naast de al goedgekeurde startonderbreker en alarmsystemen met eigen autorisatie kunnen nu dus ook nieuwe oplossingen gekeurd worden.” Volgens het CCV is in 2019 80 miljoen euro aan schade geleden door autodiefstal, waarvan een deel door diefstal van (of onderdelen van) voertuigen met een keyless-systeem.

Kiwa SCM is in Nederland de enige instantie die voertuigbeveiliging certificeert.

Foto: Peter van Tuijl (CARlectra), Henk van Vliet (Kiwa SCM), Huibjan Braafhart (Clifford Electronics Benelux) en Marijn Snoek (Fleetaccess).

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.