Eerste autodemontagebedrijven Erkend Duurzaam

Eerste autodemontagebedrijven Erkend Duurzaam

Autodemontage Van Boxtel in Gorinchem en Reclycar de Boer in Stadskanaal zijn de eerste autodemontagebedrijven in Nederland die het Erkend Duurzaam certificaat hebben behaald.

Stiba
De beide koplopers geven hiermee invulling aan de samenwerking van branchevereniging Stiba met Erkend Duurzaam. Binnenkort zullen meer bedrijven volgen, waarmee ook zij hun aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kunnen aantonen.

MVO-module
Vorig jaar is gestart met de ontwikkeling van Erkend Duurzaam voor de voertuigdemontage branche. Ook is er een MVO-module ontwikkeld op basis van het Erkend Duurzaam programma. “De aanpak van Erkend Duurzaam sluit naadloos aan op de bestaande kwaliteitsnorm Kwaliteitszorg Demontage (KZD) en voldoet volledig aan de internationale norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ISO 26000”, aldus Albert de Boer van Reclycar. “Hiermee dragen we aantoonbaar bij aan een leefbare wereld.”

Met het Erkend Duurzaam certificaat tonen de voertuigdemontagebedrijven aan dat de bedrijfsvoering aan de hoogste duurzame standaarden voldoet. Er wordt gekeken naar diverse aspecten zoals personeelsbeleid, veiligheid, milieubescherming en de inzet van duurzame productiemiddelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.