Donkervoort introduceert eigen autoverzekering
Foto: Donkervoort

Donkervoort introduceert eigen autoverzekering

Sportwagenfabrikant Donkervoort is gestart met het aanbieden van verzekeringen voor auto’s die het bedrijf zelf heeft geproduceerd. De verzekering is ontwikkeld in samenwerking met Meijers Assurantiën uit Amstelveen.

Er zijn twee verzekerings varianten: een voor nieuwe en pre-owned Donkervoorts en een verzekering voor klassieke modellen. De eerste variant is voor nieuwe en gebruikte Donkervoorts die bij de start van de verzekering niet ouder zijn dan 120 maanden (10 jaar). Voor nieuw geleverde auto’s geldt 36 maanden en een nieuwwaarderegeling die uitgebreid kan worden naar 5 jaar (60 maanden). Bij gebruikte exemplaren is een 36 maanden aanschafwaarderegeling van toepassing, die ook uitgebreid kan worden naar 60 maanden (of 5 jaar). Daarna zijn de Donkervoorts verzekerd voor de dagwaarde, aangevuld met een extra vergoeding van tien procent.

Annuleringsdekking

De tweede variant is de verzekering voor klassieke en youngtimer Donkervoorts vanaf minimaal 120 maanden (10 jaar) oud. Uitgangspunt bij deze auto’s is de verzekerde waarde uit een taxatierapport of een waardebepaling door Donkervoort in combinatie met een certificaat van echtheid. 

Bij de klassiekerverzekering zijn jaarkilometrages, volgens Donkervoort tot 10 duizend km per jaar mogelijk. De schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandsverzekering is ook altijd inbegrepen. Eveneens is er een annuleringsdekking voor deelname aan regelmatig- en behendigheidsritten en Donkervoort Owner Events. Donkervoorts komen ook dikwijls op een circuit. Daarvoor is een aparte circuitdekking. Voor een meerpremie van 250 euro per jaar (exclusief 21 procent assurantiebelasting). De circuitverzekering bestaat uit een cascodekking van 25.000 euro met een eigen risico van 2.500 euro per gebeurtenis.  Als een Donkervoort total loss gaat, is er geen eigen risico van toepassing. 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.