Discussie uurtarief schadeherstel in Belgie op scherp

Discussie uurtarief schadeherstel in Belgie op scherp

De al geruime tijd stijgende kosten van schadeherstel leiden in Belgie tot duurdere premies voor schadeverzekeringen. Federauto zegt deze premieverhogingen te begrijpen, maar vindt dat deze ook dienen om de schadeherstellers correct te vergoeden.

Federauto roept haar leden op om de stijgende herstelkosten correct door te berekenen aan de verzekeraars en vraagt de verzekeraars om hier op een constructieve manier over te onderhandelen. Hiermee wordt de discussie over het uurtarief voor schadeherstel op scherp gezet, want volgens Federauto tonen verzekeringsmaatschappijen vaak weinig begrip als de herstellers de stijgende kosten doorrekenen. “De carrosseriesector ziet de kostprijs voor herstellingen al geruime tijd stijgen en maakte dit eerder al kenbaar aan de verzekeraars. Hierbij zijn de loonkosten in deze arbeidsintensieve sector een zware last.”

Naast de herstelkosten moeten volgens Federauto ook bijkomende diensten, zoals vervangend vervoer correct worden vergoed. “Verzekeraars zetten namelijk zware druk op de herstellers om het dienstenpakket uit te breiden zonder een onmiddellijke vergoeding te voorzien. Dat de schadeafhandeling veel meer inhoudt dan een nieuwe laklaag zetten, is duidelijk. Maar tegenover elke dienst staat een correcte verloning, ook voor de carrosseriehersteller.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.