Directe Schade Afhandeling nu ook voor campers en motorfietsen
Foto: Shutterstock

Directe Schade Afhandeling nu ook voor campers en motorfietsen

Eigenaren van een camper of motorfiets kunnen met materiële schade sinds 1 april 2023 nu ook terecht bij hun eigen verzekeraar. Particulieren met een WA(plus)-verzekering en schade aan hun auto konden dit al sinds de zomer van 2021.

Volgens het Verbond van Verzekeraars (VvV) zijn er in de lente en zomer meer mensen op de weg met een camper of een motorfiets. “Dit betekent helaas ook een groter risico op schade aan jouw voertuig door toedoen van een ander en dat kan een hoop gedoe met zich meebrengen. Gelukkig is het afhandelingsproces sinds 1 april een stuk eenvoudiger dankzij de Directe Schadeafhandeling (DSA) voor campers en motoren die WA-(plus) verzekerd zijn.”

Sneller een eenvoudige schade afhandelen

Met DSA kunnen klanten met een WA(plus)-verzekering materiële schade die door een ander motorvoertuig veroorzaakt is direct claimen bij hun eigen verzekeraar. “De eigen verzekeraar handelt vervolgens de schade af en regelt het daarna met de tegenpartij”, aldus VvV. “Behalve particulieren kunnen ook verzekeringsadviseurs claims van hun klanten rechtstreeks bij de eigen verzekeraar indienen.”

VvV stelt dat schades dankzij DSA sneller en eenvoudiger afgehandeld kunnen worden. Autobezitters kunnen wel zelf blijven kiezen om wel zelf naar de tegenpartij te gaan of gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering. DSA ging in 2021 van start, klanten zijn volgens VvV tevreden en de tijd om een schade af te handelen is verkort.

Er is een aanbeveling om DSA in fases verder uit te breiden zodat meer consumenten van de mogelijkheid kunnen profiteren. Uiterlijk 1 oktober bieden alle verzekeraars DSA aan voor campers en motoren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.