Diefstal personenauto’s daalt iets

Diefstal personenauto’s daalt iets

In het eerste half jaar van 2019 is het aantal gestolen personenauto’s licht gedaald ten opzichte van 2018. Dit meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) naar aanleiding van de bekendmaking van de cijfers.

Jonge auto’s
In de eerste zes maanden werden er 3.606 gestolen tegen 3.642 in dezelfde periode van 2018. Ook het aantal diefstallen van andere voertuigen daalt licht. Alleen brom- en snorfietsen worden fors meer gestolen (+12,8%). Opvallens noemt het LIV de toename van de gestolen jonge voertuigen met 12%. De Audi A1 en de Fiat 500 stijgen het hardst; de VW Golf en de Polo, worden ondanks forse daling nog steeds het meest gestolen. Bij bestelauto’s is dat de Mercedes Vito en Sprinter en de VW Transporter (58%). De diefstal van hybride voertuigen bleef gelijk.

Teruggevonden
Het totale aantal voertuigen dat op de eerste dag wordt teruggevonden, is gestegen tot 36,6%. Voertuigen met een grote diefstalstijging hebben een laag terugvindpercentage. Volgens Hendrik Steller, Manager van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, toont de diefstal toename van jonge voertuigen de georganiseerdheid van de autodieven aan: “Dus blijft aandacht voor preventie en intensieve samenwerking bij de opsporing essentieel.” (Bron: LIV)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.