Denis Maessen: Focwa wil zelfstandig blijven

Denis Maessen: Focwa wil zelfstandig blijven

Focwa wil als brancheorganisatie zelfstandig blijven. Dit zei Denis Maessen, voorzitter a.i. Vereniging Focwa Schadeherstel tijdens het Focwa Congres op 17 februari in Nieuwegein.

Versnipperd
Maar als zelfstandige brancheorganisatie blijft samenwerking met andere brancheorganisaties binnen de automotive sector wel het uitgangspunt. “Wij voeren gesprekken met alle brancheorganisaties. De automotive branche is versnipperd, waardoor er veel kleine brancheorganisaties zijn. Daarom is een goede samenwerking essentieel.”

Kennis
Als brancheorganisatie heeft Focwa volgens Maessen de doelstelling om de kwaliteit van schadeherstel te bewaken en te fungeren als een kenniscentrum binnen de branche. ”Wij als brancheorganisatie moeten dominant zijn met informatie over wat er speelt in de branche. Wij moeten hier sturing aan geven.”

Naast de functies als brancheorganisatie moet Focwa ook meer en meer de rol krijgen als community. “Wij zien dat leden het leuk vinden om van elkaar te leren en innovaties en vakinhoud met elkaar te delen. Focwa moet daarvoor kunnen optreden als een community, een netwerk dat contacten tussen de leden kan stimuleren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.