Den Haag duurste stad voor autoverzekering

Den Haag duurste stad voor autoverzekering

Den Haag is in 2020 de duurste stad om een auto te verzekeren in Nederland, Groningen is de goedkoopste stad. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

Noordelijke steden
Volgens de vergelijker betalen autobezitters in Den Haag per jaar gemiddeld 110,64 euro meer dan Groningers. Het is voor het derde jaar op rij dat autobestuurders uit noordelijke steden gemiddeld minder premie per maand betalen. Naast Groningen behoren ook Leeuwarden en Assen tot de top drie van goedkoopste steden. Verder blijkt dat autobezitters woonachtig in de Randstad over het algemeen duurder uit zijn. Den Haag wordt gevolgd door Amsterdam en Utrecht als duurste steden.

Starters
Ook zijn de verzekeringspremies voor startende automobilisten in Den Haag, Amsterdam en Utrecht dit jaar het hoogst van Nederland. De jaarlijkse autopremies voor starters zijn in deze steden ruim 144 euro hoger dan de gemiddelde kosten voor een autoverzekering. Groningen, Leeuwarden en Assen zijn ook hier de goedkoopste steden om een auto te verzekeren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.