DeBeer Refinish steunt Team Lucas in Stofwisseltour

DeBeer Refinish steunt Team Lucas in Stofwisseltour

DeBeer Refinish sponsort Team Lucas in de Stofwisseltour van dit jaar. Dit is een jaarlijks terugkerend wielerevenement in Nederland, georganiseerd door de Stichting Stofwisselkracht om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekte bij kinderen.

Wielrennen
Team Lucas bestaat uit 28 renners, waaronder drie DeBeer Refinish medewerkers. Zij zijn op vrijdag 16 juni gestart bij het kantoor van DeBeer Refinish in Lelystad en hebben de drie dagen daarna 500 km afgelegd. De finish was in Duivendrecht waar ook een televisieploeg van KRO-NCRV aanwezig was. Theo Wemmers, Business Director EMEA bij Valspar, overhandigde het team een cheque van 2,500 euro bij de start van de koers.

Stofwisselingsziekte
Team Lucas is vernoemd naar Lucas van der Wielen, een 15-jarige jongen die lijdt aan het zeldzame Sanfilippo syndroom. Per jaar worden in Nederland ongeveer 800 kinderen gediagnosticeerd met een stofwisselingsziekte. De jaarlijkse Stofwisseltour vergroot de bekendheid van de ziekte en maakt met het ingezamelde geld wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.