Daling aantal Audatex calculaties zet voort

Daling aantal Audatex calculaties zet voort

In week 16 (13-17 april) is het aantal Audatex calculaties verder gedaald met 11%. Dit meldt Solera op basis van de Audatex cijfers.

Crisismaatregelen
De daling zette zich in op 16 maart toen de gevolgen van de crisismaatregelen voor het Coronavirus zichtbaar werden in de calculatievolumes. Aanvankelijk was er sprake van een forse daling, maar vanaf week 14 begon deze af te vlakken, ook in week 15. Tot week 16; toen daalde het calculatievolume volgens Solera wederom hard met 11%.

Solera zegt wel aan te moeten tekenen dat week 16 (i.v.m. paasmaandag) slechts 4 werkdagen heeft: “Kijken we daarom naar de ontwikkeling van het aantal calculaties per werkdag dan zien we daling verder afvlakken.” Dan blijkt volgens Solera dat week 16 de week met het hoogste aantal calculaties per werkdag is van de afgelopen vier weken.

Per werkdag
In vergelijking met het gemiddeld aantal calculaties per werkdag over de afgelopen vijf jaar is 2020 gestart met een bovengemiddeld volume, aldus Solera. “Zelfs maart zit (incl. Corona-effect) dicht tegen het gemiddelde aan van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd is zichtbaar dat het aantal calculaties per werkdag in april 2020 met -26% fors lager is dan het gemiddelde van de afgelopen 5 jaren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.