Cromax komt met Ultra Performance Energy-systeem
Hogere productiviteit met nieuwe Ultra Performance Energy-systeem blanke lak van Cromax (Foto: Axalta)

Cromax komt met Ultra Performance Energy-systeem

Cromax heeft een nieuwe blanke lak ontwikkeld waarmee schadeherstellers naar eigen zeggen het aantal cabine-doorgangen kunnen verhogen. De CC6750 Ultra Performance Energy System Clear Coat is gebaseerd op een gepatenteerde harstechnologie van Axalta, aldus Cromax.

De blanke lak is, volgens product en technical manager Michell Carbo van Axalta Refinish Nederland, speciaal ontworpen om de workflow in autoschadeherstelbedrijven waar een hoge productiviteit en snelle procestijden nodig zijn te verbeteren.

Tijdswinst

Het Ultra Performance Energy System biedt niet alleen tijdwinst, maar vermindert ook het energieverbruik, aldus de fabrikant. Dit is mogelijk omdat autoschadeherstellers snel kunnen drogen bij lage temperaturen van 40 tot 20 zelfs graden Celsius. De nat-in-nat Ultra Performance Surfacers hebben een uitdamptijd van slechts vijf minuten. Axalta stelt dat het totale lakproces van surfacer tot en met clear coat nu nog slechts 36 minuten duurt.

De nieuwe blanke lak biedt, volgens Carbo, bovendien een uitstekende hechting en flexibiliteit waardoor het uitermate geschikt is voor het schadeherstel van kunststofonderdelen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.